Norwegian er et norsk flyselskab der tilbyder lavprisrejser fra Norden og til resten af Europa. I Danmark er lavprisselskabet Norwegian det største af sin slags, og transporterede i 2016 over 30 millioner passagerer sammenlagt.

Som følge af omstruktureringer i selskabet i perioden 2018 frem til 2020, var Norwegian i en særlig sårbar situation. Derfor ramte corona-krisen særligt hårdt, ikke bare som følge de restriktive nedlukninger, der helt lammede flybranchen, men også som følge af, at Norwegian var i en skrøbelig position.

Det var med til at sende kursen på en Norwegian aktie helt i bunds, og som siden da har medført, at fremtiden har set meget vanskelig ud. Det gælder både for kursen på en Norwegian aktie, men også for hele selskabet Norwegian.

Den store krise i Norwegian har resulteret i, at Norwegian har måtte reducere deres flåde og antal af fly. Derudover har de også måtte indstille deres langdistanceflyvninger, og har været under en gennemgribende rekonstruktion.

Hvad fremtiden bringer er endnu meget svært at sige noget om. På den ene side ser det ud til at Norwegian er kommet forbi det værste, mens det på den anden side stadig ser meget svært ud, for Norwegian at komme tilbage til tidligere tiders niveau.

Historisk Norwegian aktie kurs

Kursen på en Norwegian aktie har været meget nedadgående i de senere år, og er faldet fra en kurs på en Norwegian aktie på over 7000 norske kroner i 2018, til en kurs på en Norwegian aktie på rundt regnet 1500 norske kroner i 2019.

Endnu slemmere blev det ovenpå corona-krisen, der var meget hård ved rejse- og flybranchen, og som i særdeleshed ramte Norwegian. Det betød endnu et voldsomt fald i kursen på en Norwegian aktie, der ved udgangen af oktober 2022 er nede i en kurs på under 10 norske kroner.

Der har altså været tale om et meget voldsomt fald, og som det er svært at forestille sig, at Norwegian kommer tilbage fra i den nærmeste fremtid. Spørgsmålet er om Norwegian kan få rette skuden, og om kursen på en Norwegian aktie vil begynde at stige igen.

Det har påvirket kursen på en Norwegian aktie

Der er flere ting de senere år der har påvirket kursen på en Norwegian aktie, men særligt corona-krisen fik lagt Norwegian helt ned. Krisen var så slem, at Norwegian engang var konkurstruet, og selvom det værste ser ud til at være overstået, så er der stadig meget mørke skyer over Norwegian.

Der er således stadig store spørgsmål om, hvorvidt Norwegian kan begynde at lave profit igen, og om selskabet igen vil være en vækstende og bæredygtig forretning. De økonomiske kriser kradser i øjeblikket, hvilket hæmmer Norwegians muligheder for at vækste og få gang i forretningen igen.

Er Norwegian aktier en god investering

Det er meget tydeligt at Norwegian aktier ikke har været en god investering, når man ser på tiden siden 2018. Det store spørgsmål er derfor om det fortsat vil være sådan, eller om kursen på en Norwegian aktie vil begynde at stige igen.

Har du tro på at Norwegian kan vende skuden, så kunne der være rigtig gode afkast at hente, når aktien i så fald vil begynde at stige igen. Intet er dog givet, så sørg for at undersøge aktien og Norwegian grundigt, inden du beslutter dig for at investere.