Er du interesseret i at vide mere om norske aktier, og få nogle gode norske aktietips, så er du kommet til det helt rigtige sted. Her finder du nemlig en masse god viden om norske aktier, samt nogle gode norske aktietips.

Med alt den viden om norske aktier du finder her på siden, og vores gode anbefalinger og norske aktietips, kan du få en god indledning på dit norske aktie eventyr. Se vores gode norske aktietips, og få meget mere viden om norske aktier i det følgende.

Her på siden vil du finde anbefalinger og norske aktietips til store norske aktier, herunder Equinor, Norsk Hydro og Norwegian. Se mere om disse norske aktietips, og find ud af om aktierne kunne være noget for dig, når du skal investere på det norske aktiemarked.

Hvorfor man skal investere i norske aktier

Der er gode grunde til at overveje at investere i norske aktier, og til at se på nogle gode norske aktietips. Det norske aktiemarked er nemlig et stærkt aktiemarked, som både ofte leverer gode afkast, og som ikke har stor risiko for, at aktiemarkederne falder sammen.

Det skyldes ikke mindst den stærke samfundsøkonomi, der gør de norske selskaber meget modstandsdygtige over for modgang. Det betyder at de norske aktieselskaber, står meget stærkt i mod når samfundsøkonomierne halter, hvilket er en stor fordel for dig som investor.

Som dansk investor er de norske aktier også en fordel, da de ligner meget de danske aktier. Der er altså ikke den store forskel på at investere i norske aktier, sammenlignet med at investere i danske aktier. Det gør det norske aktiemarked og norske aktier letgenkendelige for danske investorer.

Der er altså flere gode grunde til at se nærmere på det norske aktiemarked, der overordnet set er et stabilt og stærkt aktiemarked, og hvor du kan have stor fordel af et aktiemarked, med aktieselskaber der ligner meget dem vi har i Danmark.

Gode norske aktietips

Få vores gode norske aktietips i det følgende, hvor du kan se mere dybdegående information om de norske aktier Equinor, Norske Hydro og Norwegian. Udnyt denne gode viden og information til din fordel, og udnyt vores gode norske aktietips, til at finde dine næste investeringer i norske aktier. Se mere om vores gode norske aktietips i det følgende.

Equinor aktier

Equinor er et stort norsk selskab der beskæftiger sig med olie- og energi. Selskabet er med sin aktieværdi på over 500 milliarder norske kroner, et af nordens absolut største selskaber, og er også blandt de største selskaber i verden. I norden har Equinor det meste af sin forretning, og selvom de har tilstedeværelse i det mest af verden, så er det i norden at de har størst succes. Her står de for at producere 80% af alt olie og gas.

Equinor aktier har vist sig at være en rigtig god investering, og har siden årtusindeskiftet, haft en stigning på over 400%. Siden genåbningerne af samfundene verden over efter corona krisen i 2020, er aktiekursen for Equinor aktier steget voldsomt. Siden 2020 er aktiekursen steget med over 300%.

Det gør Equinor til et af de bedste norske aktietips på markedet, og som du bør se nærmere på, hvis du ønsker at investere i norske aktier. I Equinor aktier får du en ganske sikker og stabil investering, der med stor sandsynlighed vil give et godt afkast på den lange bane.

Hvor stort et afkast dette norske aktietips i Equinor aktier vil give, er dog lidt sværere at sige. Undersøg derfor aktieselskabet, aktien og markedet grundigt, og se på om Equinor aktier kunne være noget for dig at investere i, og om Equinor aktier kunne være en god investering.

Norsk Hydro aktier

Norsk Hydro er et norsk selskab der beskæftiger sig med at producere aluminium og aluminiumsprodukter, til en lang række markeder i hele verden. Norsk Hydro har således tilstedeværelse i over 40 lande på tværs af alle kontinenter.

Norsk Hydro fusionerede i 2007 deres olie- og energidivision væk, og siden da har aktiekursen været lidt oppe og nede, men er dog samlet set i en god stigning siden 2007. I 2007 efter fusioneringen lå aktiekursen på 25 norske kroner, en aktiekurs der holdt sig stabilt frem til corona krisen i 2020.

Efter corona krisen tog aktiekursen et ordentligt dyk, men er siden kommet rigtig stærkt igen. I marts 2022 toppede aktiekursen med 90 norske kroner, en aktiekurs der siden er faldet lidt, men som stadig er oppe i et ganske højt niveau på 75 norske kroner.

Den store stigning i aktiekursen ovenpå corona krisen, skal ikke mindst set i lyset af den stigende efterspørgsel, og pres på forsyningskæderne, der har presset priserne i vejret. Det har Norsk Hydro nydt godt af, hvilket man også har kunne måle i deres aktiekurs.

Spændende bliver det nu at se om tendensen varer ved, og om den gode stigning i aktiekursen på Norsk Hydro aktier vil fortsætte med at stige. En rigtig interessant aktie, og derfor har vi inkluderet den i vores norske aktietips. Inden du beslutter dig for at investere i vores norske aktietips, er det vigtigt du selv undersøger aktien, så du opnår en større sikkerhed for dine investeringer.

Norwegian aktier

Norwegian er et norsk lavprisselskab der beskæftiger sig med flyrejser, med ruter fra Norden og til resten af Europa. Norwegian er et lidt anderledes aktietip, til forskel fra de andre norske aktietips her på siden, da aktien modsat de andre, ikke befinder sig i en særlig god situation.

Det gør den ikke som følge af corona krisen i 2020, der lukkede samfundene ned i hele verden. Det ramte især rejseselskaberne, herunder flybranchen, og medbragte alvorlige økonomiske problemer på tværs af hele branchen, som i særdeleshed ramte Norwegian hårdt.

Det har medført flere rekonstruktioner og truende konkurser, men selskabet selv håber på, at det værste er overstået. Derfor bliver det nu spændende at se om aktien kan rejse sig igen, og måske ende med at blive en rigtig god investering.

Lige nu befinder aktiekursen sig i et historisk lavpunkt, og begynder den først at vende igen, så kan Norwegian meget hurtigt vise sig, at være en rigtig god investering. Derfor har vi udvalgt den som et af vores norske aktietips, men husk at undersøge aktien grundigt inden du investerer.

Norwegian aktier vedbliver nemlig med at være meget usikre, og det er derfor ikke uden risiko, hvis du beslutter dig for at investere. Derfor er det meget vigtigt du selv undersøger aktien grundigt, inden du beslutter dig for at investere i Norwegian aktier.

Invester i norske aktier på eToro aktie platform

Med eToro får du markedets bedste aktie platform, og hvor du får et stort udvalg af norske aktier. Der er flere grunde til at eToro tilbyder den bedste aktie platform på markedet, og som er afgørende for, at vi anbefaler eToro aktie platform, når du skal investere i norske aktier.

For det første for du et stort udvalg af ikke bare norske aktier, men også danske og udenlandske aktier. Det giver god mulighed for at skabe en bred portfolio af aktier, med aktier fra alle de store aktiemarkeder i verden.

En anden af de store fordele ved eToro aktie platform, er muligheden for at tilgå det store netværk af investorer, der deler deres egne aktietips. Hos eToro kan du således få gratis norske aktietips, som du kan nyde stor fordel af, hvis du gerne vil investere i norske aktier.

En ulempe ved eToro er dog at du ikke har mulighed for, at kontakte en kundesupport på dansk. Dermed ikke sagt du ikke får en fantastisk kundesupport hos eToro, du skal blot være opmærksom på, at du ikke kan kontakte en kundesupport på dansk, hvis du får behov for at kontakte kundesupporten.

Er kundesupport på dansk et vigtigt parameter for dig, så kan du have fordel af, at vælge en dansk aktie platform. Her kan du eksempelvis se nærmere på Saxo Invest, der er en aktie platform udbudt af den danske Saxo Bank. Her får du således kundesupport på dansk, samt et godt udvalg af norske aktier.

Mange anmeldere vælger dog eToro som deres foretrukne aktie platform, som følge af de mange gode fordele, som man opnår ved at investere på eToro aktie platformen. Overvej derfor fordele og ulemper nøje, inden du beslutter dig for hvilken aktie platform du skal investere på.

Aktie strategier

Efter at have set nærmere på nogle gode norske aktietips, og fundet frem til den aktie platform du vil investere på, er det nu tid til at se på, hvilke aktie strategier du skal benytte dig af. Den eller de aktie strategier du benytter dig af, er afgørende for din succes på aktiemarkedet. Se nogle af de mest almindelige aktie strategier i det følgende.

Defensiv aktie strategi

Den defensive aktie strategi går ud på at lave investeringer der er sikre, og som måske ikke giver det store afkast. Strategien handler kort fortalt om, at man giver afkald på de store afkast, for at sikre sig, at man trods alt får et positivt afkast.

Der er forskellige måder at tilgå en defensiv aktie strategi på, men fælles for dem alle er, at der investeres i aktier med stor sandsynlighed for, at de vil give et positivt afkast over tid. Derfor kaldes disse aktier for defensive aktier.

Eksempler på defensive aktier er de aktier, der ikke er påvirket af samfundsøkonomierne, og som derfor ikke påvirkes, når aktiemarkederne bevæger sig. Det gælder eksempelvis for mange aktier inden for medicinalbranchen, da behovet for livgivende medicin altid vil bestå, uanset hvordan samfundsøkonomierne ellers hænger sammen.

Du har også mulighed for at investere i et aktieindeks, der er en samling af aktier på et aktiemarked. Da aktiemarkederne historisk set har givet positivt afkast, vil det derfor også give et positivt afkast over tid, når du investerer i et aktieindeks. Dette er også en måde at investere efter den defensive aktie strategi.

Udbytte aktie strategi

Ved udbytte aktie strategien går man efter de aktier, der betaler udbytte til aktionærerne. Dette er meget fordelagtigt, da det giver en ekstra indtægt, i tillæg det til positive afkast på selve aktierne, hvis der måtte være et sådan et.

Udbytte aktier fungerer ved at aktieselskabet udbetaler udbytte, som en del af aktieselskabets overskud i den seneste regnskabsperiode. Hvis du derfor har investeret i et aktieselskaber, der udbetaler udbytte af deres overskud, og har aktieselskabet overskud, vil du altså få en ekstra indtægt.

Størrelsen på udbyttet der udbetales til aktionærerne varierer, og kan være på alt fra små procenter, til helt op til 40-50% og over. Det betaler sig derfor at undersøge aktiemarkedet for udbytte aktier, og udvælge dem der giver det største udbytte, målt på overskuddet i aktieselskabet og størrelsen på udbyttet.

Der findes mange aktieselskaber der udbetaler udbytte til aktionærerne, og det er en meget populær aktie strategi, at investere i udbytte aktier. Overvej om det ikke også kan være en fordel for dig, at investere i udbytte aktier når du investerer.

Volatile og cykliske aktier

I modsætning til de defensive aktier, som vi har været inde på under aktie strategier, finder man de volatile og cykliske aktier. Til forskel fra de defensive aktier, så er de volatile og cykliske aktier mere usikre, men tilbyder til gengæld gode muligheder for gode afkast.

Volatile aktier er de aktier der vil svinge meget, og som kan svinge meget af mange årsager. Der er således tale om alle de aktier, der vil bevæge sig meget op og ned i aktiekursen. Det giver gode muligheder for store afkast på kort sigt, men også for store fald, så det gælder om at lave et grundigt forarbejde.

Blandt de volatile aktier finder man mange gange de cykliske aktier, der er kendetegnet ved at følge en cyklisk aktiekurs. De mest kendte cykliske aktier er dem der følger samfundsøkonomierne, og som vil falde og stige, i takt med at samfundsøkonomierne er inde i gode og dårlige perioder.

Et godt eksempel på en cyklisk aktie er aktier i flybranchen, såsom Norwegian vi allerede har været inde på under norske aktietips. Disse aktier er meget afhængige af samfundsøkonomien, og lider meget når økonomierne kollapser, som man så det ved finans kollapset i 2008 og 2009 samt under corona krisen i 2020.

Ofte stillede spørgsmål om norske aktier

Når det kommer til norske aktier er det ofte en del spørgsmål, man som investor gerne vil have svar på. Vi har besvaret nogle af de oftest stillede spørgsmål om norske aktier, som du kan få svaret på i det følgende, og som kan gøre dig bedre rustet, til at handle med norske aktier.

Hvad er norske aktier

Norske aktier henviser til de aktier som man kan investere i gennem norske selskaber. Når du køber aktier i norske selskaber, eller på det norske aktiemarked, så vil det være norske aktier du investerer i. Der findes mange gode norske aktier at investere i, så du bør undersøge det norske aktiemarked med nogle gode norske aktietips her på siden.

Hvad er de mest kendte norske aktier

Nogle af de mest kendte norske aktier er Equinor aktier, Norsk Hydro aktier og Norwegian aktier. De er dog ikke alle lige sikre, men for den rette investor, gemmer de alle på et stort potentiale for, at der kan laves et godt afkast på dem. Se vores gode norske aktietips her på siden, hvor vi har set nærmere på Equinor aktier, Norske Hydro aktier og Norwegian aktier.

Hvor kan man købe norske aktier

Du kan købe norske aktier på diverse aktie platforme, både de norske, danske og udenlandske aktie platforme. Det er dog helt afgørende at du undersøger hvorvidt, at aktie platformen handler norske aktier, inden du tilmelder dig aktie platformen. På den måde undgår du nemlig at tilmelde dig en aktie platform, der ikke tilbyder handel med norske aktier.

Hvad er den bedste aktie platform for norske aktier

Vi anbefaler at du vælger eToro som din aktie platform, når du skal handle med norske aktier. Her finder du således et stort udvalg af norske aktier, samt mange andre gode fordele, herunder ikk mindst de store netværk af investorer, hvor du kan få norske aktietips. Den nok bedste aktie platform på markedet, men vær opmærksom på den er international, og at der ikke tilbydes kundesupport på dansk.

Er norske aktier sikre at investere i

Som ved alle andre aktier og investeringer, er der altid en risiko for, at du vil tabe dine penge du har investeret. Derfor bør du aldrig investere for mere end du har råd til at miste, så dine investeringer ikke får negativ indflydelse på dit liv. Når det er sagt så er det norske aktiemarked, ligesom det danske er det, et ret sikkert aktiemarked at investere i. Den norske økonomi er nemlig stærkt, hvilket betyder gode og stærke norske aktier.

Er norske aktier gode aktier at investere i

De norske aktier er overordnet set meget stærke aktier, og er placeret på et meget stabilt aktiemarked. Det skyldes den gode og stærke økonomi i Norge, der sikrer gode betingelser for aktieselskaberne. Det gør det norske aktiemarked til et meget populært aktiemarked at investere på. Se derfor nærmere på det norske aktiemarked, og se om det ikke også er noget for dig, at investere i norske aktier.