Norsk Hydro er som navnet antyder et norsk selskab, der står for at producere og levere aluminium og aluminiumsprodukter til det globale marked. Således har Norsk Hydro 23.000 ansatte, der er fordelt i over 40 lande på tværs af alle kontinenter.

Hovedkontoret ligger i Oslo, Norge, og selskabet har en lang række fabrikker fordelt rundt om i Norge. Norsk Hydro har også tilstedeværelse i Danmark, og har i dag tre fabrikker, der alle ligger tæt placeret på Tønder i Jylland med godt 900 ansatte.

Tidligere havde Norsk Hydro også en olie- og energidivision, der dog blev fusioneret med Statoil, og skiftede i den forbindelse navn til Statoil Hydro, et navn der kun holdte i omkring to år, før Hydro blev fjernet fra navnet igen. I dag beskæftiger Norsk Hydro sig altså alene med aluminium og aluminiumsprodukter.

Før fusioneringen af olie- og energidivisionen i Norsk Hydro, lå kursen på en Norsk Hydro aktie i et meget højt niveau. Kursen på en Norsk Hydro aktie faldt dog voldsomt som følge af fusioneringen, og har siden da ligget på et forholdsvist stabilt niveau.

De senere år har problemer med forsyningskæder dog medført, at kursen på Norsk Hydro aktie har set en større stigning. Det gør det derfor interessant at se på, om kursen på en Norsk Hydro aktie vil fortsætte med at stige, eller om den har set sine bedste dage.

Historisk Norsk Hydro aktie kurs

Den historiske kurs på en Norsk Hydro aktie er interessant at se på, i tiden efter fusioneringen af olie- og energidivisionen og frem til i dag. Det vil sige i tiden efter 2007, hvor der var et stort fald i kursen på en Norsk Hydro aktie.

Siden det store fald i 2007 har kursen på en Norsk Hydro aktie været ret stabil. Kursen på en Norsk Hydro aktie lå således på 25 norske kroner både i 2007 og i 2020. Siden 2020 er det, efter et indledende dyk grundet corona krisen, nærmest kun gået opad for kursen på en Norsk Hydro aktie.

Den store stigning bragte kursen på en Norsk Hydro aktie helt op i næsten 90 norske kroner, da den toppede i marts 2022. Stigningen kan ikke mindst tilskrives den store efterspørgsel og det lave udbud, samt problemer med forsyningskæderne på de globale markeder.

Siden kursen på en Norsk Hydro aktie toppede ved små 90 norske kroner i marts 2022, er kursen på en Norsk Hydro aktie dog faldet igen. I en overgang var kursen på en Norsk Hydro aktie helt nede i omkring 50 norske kroner, men er dog ved udgangen af oktober 2022 oppe i små 70 norske kroner.

Hvad påvirker kursen på en Norsk Hydro aktie

Siden fusioneringen af Norsk Hydros olie- og energidivisionen med Statoil, har kursen på en Norsk Hydro aktie ligget på et ganske stabilt niveau. Historien har dog vist, at kursen på en Norsk Hydro aktie er ret afhængig af samfundsøkonomierne.

Under dårlige økonomiske tider er der således en tilbagegang, hvilket både kunne ses i 2008 og i 2020, mens der omvendt også er fremgang at spore, når markederne på forskellig vis sender priserne i vejret. Det gør de eksempelvis i disse år, hvor problemer med forsyningskæderne, samt stigende efterspørgsel og faldende udbud har gjort, at kursen på en Norsk Hydro aktie er steget eksplosivt.

Når du ser nærmere på mulighederne for at investere i Norsk Hydro aktier, er det altså ikke mindst anbefalet, at du ser nærmere på, hvordan samfundsøkonomierne ser ud rundt om i verden, og om der er noget der kan påvirke kursen på Norsk Hydro aktier enten positivt eller negativt.

Er Norsk Hydro aktier en god investering

I disse år har Norsk Hydro aktier været en rigtig god investering, og som på trods af et mindre fald undervejs, stadig ligger i et meget højere niveau, sammenlignet med hvad kursen på en Norsk Hydro aktie lå på før 2020.

Norsk Hydro nyder godt af prisstigninger på deres kerneområder, som følge af flere forskellige markedsfaktorer. Om denne udvikling vil vare ved er svært at sige noget om, så det kan godt være svært, at sige noget konkret om hvordan Norsk Hydro aktier vil udvikle sig i fremtiden.

Det skal dog siges at Norsk Hydro aktier ser spændende ud, og du kan derfor med fordel undersøge den nærmere. Det kan give dig et bedre overblik over kursen på en Norsk Hydro aktie, og om den er noget for dig at investere i.