Mowi er et norsk selskab der opdrætter laks, og som har dambrug og opdrætning i flere lande, herunder Norge, Skotland, Canada, Færøerne, Irland og Chile. Mowi er den største opdrætter af laks på verdensplan, med mellem 25-30% markedsandel på det globale marked.

Som følge af den meget stærke position på de globale markeder, er det meget interessant at se nærmere på Mowi aktier og på aktiekursen på en Mowi aktie. Dette for at se nærmere på, om Mowi aktier kunne være en god investering, og med en stigende aktiekurs på en Mowi aktie.

Alt dette ser vi nærmere på her på siden, så du kan have stor fordel af at læse med, hvis du gerne vil vide mere om den historiske aktiekurs på en Mowi aktie, og om der kunne være gode muligheder for, at lave en god investering i Mowi aktier.

Historisk aktiekurs på en Mowi aktie

I flere år var den historiske aktiekurs på en Mowi aktie i en god udvikling, der dog endte brat, da corona ramte i 2020. Aktiekursen på en Mowi aktie faldt således fra en aktiekurs på 24 amerikanske dollars til en aktiekurs på 15 amerikanske dollars i kølvandet på corona krisen.

Nedturen skulle dog vise sig at være midlertidig, da aktiekursen på en Mowi aktie i juni 2021, var på et højere niveau sammenlignet med tiden før corona krisen. Således var aktiekursen på en Mowi aktie på knap 28 amerikanske dollars i juni 2021.

Siden april 2020 er aktiekursen på en Mowi aktie faldet drastisk, og ligger i december 2022 i en aktiekurs på knap 16 amerikanske dollars. Da aktiekursen var lavest, i oktober 2022, var aktiekursen på en Mowi aktie helt nede på knap 13 dollars.

Det store fald kan forklares ved at den norske stat, har foreslået at der indføres en ressource skat, der vil ramme opdrættere af laks. Det kan få den marginale skat til at stige fra de nuværende 22% til 62%. Det vil gå hårdt ud over indtægten, og denne forventning om at indtægten vil falde, har resulteret i en faldende aktiekurs på en Mowi aktie.

Fremtidsudsigterne for aktiekursen på en Mowi aktie

Den foreslåede ressource skat vil ramme Mowi hårdt, og det afgørende for fremtidsudsigterne for aktiekursen på en Mowi aktie, er således om denne ressource skat vil blive indført, og hvilke konsekvenser det i så fald vil få for Mowi.

Derfor ser fremtiden lidt udfordrende ud for Mowi, og det er svært at sige noget om, hvordan aktiekursen på en Mowi aktie vil udvikle sig. Det er dog ikke helt dårligt det hele, da Mowi er en global aktør på markedet for lakseopdræt, og hvor de er det største selskab i verden på hele markedet.

Det giver trods alt nogle gode forhåbninger til fremtiden, men hvor aktiekursen på en Mowi aktie vil udvikle sig, er som sagt svært at sige noget om. Vigtigt er det at du undersøger ressource skatten, dens konsekvenser og Mowi aktien til bunds, inden du beslutter dig for at investere i Mowi aktier.