Equinor er et norsk fusioneret selskab mellem Statoil og Norsk Hydro. Selskabet har eksisteret siden fusioneringen i 2007, og er med sin markedsværdi på over 550 milliarder norske kroner, et af de mest værdifulde selskaber i norden.

Selskabet drives som et olie- og energiselskab, og leverer energiløsninger til en lang række brancher og sektorer. Equinor er også repræsenteret i Danmark, hvor de blandt andet har et raffinaderi i Kalundborg, der står for bearbejde råolie.

Det er ikke kun i norden at Equinor er blandt de største, det er de også på verdensplan, hvor selskabet er blandt de 50 største. Det er særligt i norden at Equinor har meget tilstedeværelse, og hvor de står for at producere op mod 80% af alt olie og gas.

Equinor blev som de fleste andre selskaber hårdt ramt af corona-nedlukningerne, hvilket ramte kursen på en Equinor aktie hårdt. Siden genåbningerne af samfundene har kursen på en Equinor aktie kun gået en vej, og har set stigninger på over 300%.

Er du interesseret i at se nærmere på mulighederne for at købe Equinor aktier, så kan du med fordel læse med videre her på siden. Vi ser nemlig nærmere på den historiske kurs for en Equinor aktie, hvilke markedskræfter der kan have indflydelsen på kursen for en Equinor aktie, og hvordan kursen på en Equinor aktie kunne udvikle sig i fremtiden.

Historisk Equinor aktie kurs

Den historiske kurs på en Equinor aktie har været meget svingende, men har overordnet set haft en ganske god stigning. Siden årtusindeskiftet er kursen på en Equinor aktie steget med over 400%, hvilket må siges at være ganske pænt.

Endnu bedre bliver det hvis vi kigger på de senere år, og særligt i tiden efter corona-nedlukninger. Her blev kursen på en Equinor aktie først ramt hårdt, men rejste sig hurtigt, og har siden gennemgået en voldsom stigning.

I oktober 2020 lå kursen på en Equinor aktie i 121 norske kroner, mens kursen på en Equinor aktie i oktober 2022 var oppe på 365 norske kroner. En stigning i kursen på rundt regnet 300% på to år. For dem der har investeret i Equinor aktier i denne periode, har afkastet været meget højt.

Hvad har indflydelse på kursen på en Equinor aktie kurs

Kursen på en Equinor aktie har været forholdsvist volatil, selvom den overordnet set har været stabilt og støt stigende. Det har særligt været i forbindelse med økonomiske kriser, at kursen på en Equinor aktie har svinget meget.

Det så man blandt andet i 2008, under den store finanskrise, og igen i 2020, hvor corona lagde samfundene ned på stribe. Efter corona i 2020 begyndte kursen på en Equinor aktie at stige, og i 2021 og 2022 er det gået meget stærkt opad.

Her har Equinor nemlig nydt godt af de stigende energipriser, der har øget omsætningen markant for olie- og gasselskaber. Derfor er kursen på en Equinor aktie skudt i vejret, og spændende bliver det nu at se, om den udvikling kan vare ved.

Er Equinor aktier en god investering

De seneste par år har Equinor aktier været en rigtig god investering, hvilket ikke mindst skal ses i lyset af, at Equinor har nydt godt af de stigende energipriser. De høje energipriser må før eller siden vende igen, og selvom det er svært at sige hvornår, så er det uundgåeligt.

Når det sker vil vi nok se en stagnering, og måske endda et mindre fald i kursen på en Equinor aktie, der dog stadig bør ligge i et højt niveau. Med tanke på den meget stærke markedsposition, er der derfor også god grund til at tro, at Equinor kan fortsætte den gode udvikling, selv når energipriserne på et tidspunkt begynder at falde.

Derfor anbefaler vi at holde godt øje med Equinor aktier, og se om der kunne være mulighed for, at du kunne lave en god investering. Undersøg derfor Equinor og kursen på en Equinor aktie nærmere, for at se om det kunne være en god investering for dig.